Dodik: BiH će izgubiti u političkom procesu pred neustavnim Sudom

Srna
Dodik: BiH će izgubiti u političkom procesu pred neustavnim Sudom

LAKTAŠI - BiH će izgubiti na neustavnom Sudu BiH u političkom procesu koji se vodi protiv mene kao predsjednika Republike Srpske i direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, rekao je danas predsjenik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da su okupili jedan broj ljudi, a namjera je okupe i neke druge i da na taj način saslušaju sve dobronamjerne koji žele da sugestijama, opservacijama i uvidima daju doprinos i mogućnost na najbolji način pred lažnim, neustavnim sudom, koji prihvata da nelegalni, neizabrani lažni visoki predstavnik pokreće postupak protiv legalno izabranog predsjednika i direktora "Službenog glasnika".

On je istakao da je iskazan veći stepen usaglašenosti.

"Uživao sam danas tri sata slušajući najbolje stručnjake koje imamo o tome na koji način to posmatrati. Ovo je po svemu politički proces Republici Srpskoj, Dejtonskom sporazumu, BiH. Vjerujem da će ovaj politički proces na neustavnom sudu izgubiti BiH", rekao je Dodik novinarima.

U Laktašima je danas održan stručno-konsultativni sastanak o novonastaloj situaciji u vezi sa sudskim prosecom koji se vodi pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike i vršioca dužnosti "Službenog glasnika Srpske". Skupu su prisustvovali brojni pravnici iz Republike Srpske i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana