Додик: БиХ ће изгубити у политичком процесу пред неуставним Судом

Срна
Додик: БиХ ће изгубити у политичком процесу пред неуставним Судом

ЛАКТАШИ - БиХ ће изгубити на неуставном Суду БиХ у политичком процесу који се води против мене као предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, рекао је данас предсјеник Српске Милорад Додик.

Додик је навео да су окупили један број људи, а намјера је окупе и неке друге и да на тај начин саслушају све добронамјерне који желе да сугестијама, опсервацијама и увидима дају допринос и могућност на најбољи начин пред лажним, неуставним судом, који прихвата да нелегални, неизабрани лажни високи представник покреће поступак против легално изабраног предсједника и директора "Службеног гласника".

Он је истакао да је исказан већи степен усаглашености.

"Уживао сам данас три сата слушајући најбоље стручњаке које имамо о томе на који начин то посматрати. Ово је по свему политички процес Републици Српској, Дејтонском споразуму, БиХ. Вјерујем да ће овај политички процес на неуставном суду изгубити БиХ", рекао је Додик новинарима.

У Лакташима је данас одржан стручно-консултативни састанак о новонасталој ситуацији у вези са судским просецом који се води пред Судом БиХ против предсједника Републике и вршиоца дужности "Службеног гласника Српске". Скупу су присуствовали бројни правници из Републике Српске и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана