Dodik: Arogancija i isključivost gradonačelnika šteti samom gradu

Srna
Dodik: Arogancija i isključivost gradonačelnika šteti samom gradu

BIJELjINA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da arogancija i iskuljčivost gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića šteti samom gradu u kojem nisu rješavani osnovni problemi.

"Nikakva komunikacija ne postoji /između republičkih organa i gradonačelnika/ ne znamo šta su stavrne potrebe grada, niti znamo šta bi mogli zajedno planirati da nešto učinimo", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini i istakao da su ovdašnje političke strukture odlučile da mijenjaju takvu situaciju.

Dodik kaže da ne zna kako će građani odlučiti o opozivu Petrovića sa mjesta gradonačelnika, te ističe da njegova današnja posjeta Bijeljini nema veze sa tim pitanjem, već mu je cilj bio da razgovara sa poljoprivrednicima.

Predsjednik Srpske rekao je da stanovnici Bijeljine mogu vidjeti da Republika Srpska na područiju Bijeljine održava osnovne funkcije, da je nastavljena izgradnja auto-puta i da su tri miliona KM koja su stigla u grad upotrijebnjeni za izgradnju puteva i drugih intervencija po seoskim sredinama.

Prema njegovim riječima, među najvećim problemima i dalje ostaje izgradnja drinskog nasipa. Skupština grada Bijeljina zaprimila je 12. januara inicijativu za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koju je podnijelo 25 od 31 odbornika. Inicijativu za opoziv Petrovića podnijeli su odbornici SNSD-a, DEMOS-a, Republičke stranke Srpske, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, SDS-a Semberija Mićo Mićić, SDA, Pokreta za Bijeljinu, NPS-a i DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana