Додик: Ароганција и искључивост градоначелника штети самом граду

Срна
Додик: Ароганција и искључивост градоначелника штети самом граду

БИЈЕЉИНА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ароганција и искуљчивост градоначелника Бијељине Љубише Петровића штети самом граду у којем нису рјешавани основни проблеми.

"Никаква комуникација не постоји /између републичких органа и градоначелника/ не знамо шта су ставрне потребе града, нити знамо шта би могли заједно планирати да нешто учинимо", рекао је Додик новинарима у Бијељини и истакао да су овдашње политичке структуре одлучиле да мијењају такву ситуацију.

Додик каже да не зна како ће грађани одлучити о опозиву Петровића са мјеста градоначелника, те истиче да његова данашња посјета Бијељини нема везе са тим питањем, већ му је циљ био да разговара са пољопривредницима.

Предсједник Српске рекао је да становници Бијељине могу видјети да Република Српска на подручију Бијељине одржава основне функције, да је настављена изградња ауто-пута и да су три милиона КМ која су стигла у град употријебњени за изградњу путева и других интервенција по сеоским срединама.

Према његовим ријечима, међу највећим проблемима и даље остаје изградња дринског насипа. Скупштина града Бијељина запримила је 12. јануара иницијативу за опозив градоначелника Љубише Петровића, коју је поднијело 25 од 31 одборника. Иницијативу за опозив Петровића поднијели су одборници СНСД-а, ДЕМОС-а, Републичке странке Српске, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, СДС-а Семберија Мићо Мићић, СДА, Покрета за Бијељину, НПС-а и ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана