Davidović: Dok povratnike u FBiH napadaju, Helez pozira sa puškom

Srna
Davidović: Dok povratnike u FBiH napadaju, Helez pozira sa puškom

BANjALUKA - Savjetnik predsjednika Republike Srpske Nemanja Davidović izjavio je Srni da je napad na srpskog povratnika u Mostaru, u kome je zapaljen njegov automobil, još jedan u nizu incidenata koji ukazuju na nesigurnost i ugroženost povratnika u Federaciji BiH.

Davidović je ukazao da i pored brojnih slučajeva napada, počinioci ostaju neotkriveni i nekažnjeni, što dodatno podstiče nesigurnost među povratnicima u taj entitet.

Oštro osuđujući ovaj napad, Davidović je apelovao na nadležne organe da što prije pronađu i kazne počinioce, jer sigurnost povratnika u FBiH mora biti prioritet, a ne samo još jedan evidentirani napad i da se na tome sve završi.

-Nedavni slučajevi pojave uvredljivih grafita na dječijem igralištu u Livnu, natpisa na zgradi Ambasade Srbije, te Mađarske i Slovačke u Sarajevu jasan su znak neprijateljstva i nasilja, a vandali ostaju nesankcionisani - istakao je Davidović.

On je naglasio da u danu kada je napadnut povratnik u Mostaru, ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez pozira sa puškom u napadačkom stavu.

Davidović je upitao kakvu poruku ministar šalje tom fotografijom u zemlji sa toliko rana i ožiljaka iz rata i sa toliko stalnih napetosti i problema koji bi trebalo da muče sve u BiH, a pogotovo zvaničnike.

-Interesantno je i zamisliti kakve bi reakcije izazvalo da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ili bilo koji ministar iz Republike Srpske fotografisao sa puškom u rukama. Koliko i kakvih bi to reakcija proizvelo i koliko bi bilo izjava o ugroženosti? Ovako, kada to uradi Helez, još jednom izlaze na površinu dvostruki aršini, pristrasnost i neravnopravnost pojedinih dežurnih „čuvara mira“ iz Sarajeva -  konstatovao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana