Давидовић: Док повратнике у ФБиХ нападају, Хелез позира са пушком

Срна
Давидовић: Док повратнике у ФБиХ нападају, Хелез позира са пушком

БАЊАЛУКА - Савјетник предсједника Републике Српске Немања Давидовић изјавио је Срни да је напад на српског повратника у Мостару, у коме је запаљен његов аутомобил, још један у низу инцидената који указују на несигурност и угроженост повратника у Федерацији БиХ.

Давидовић је указао да и поред бројних случајева напада, починиоци остају неоткривени и некажњени, што додатно подстиче несигурност међу повратницима у тај ентитет.

Оштро осуђујући овај напад, Давидовић је апеловао на надлежне органе да што прије пронађу и казне починиоце, јер сигурност повратника у ФБиХ мора бити приоритет, а не само још један евидентирани напад и да се на томе све заврши.

-Недавни случајеви појаве увредљивих графита на дјечијем игралишту у Ливну, натписа на згради Амбасаде Србије, те Мађарске и Словачке у Сарајеву јасан су знак непријатељства и насиља, а вандали остају несанкционисани - истакао је Давидовић.

Он је нагласио да у дану када је нападнут повратник у Мостару, министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез позира са пушком у нападачком ставу.

Давидовић је упитао какву поруку министар шаље том фотографијом у земљи са толико рана и ожиљака из рата и са толико сталних напетости и проблема који би требало да муче све у БиХ, а поготово званичнике.

-Интересантно је и замислити какве би реакције изазвало да се предсједник Републике Српске Милорад Додик или било који министар из Републике Српске фотографисао са пушком у рукама. Колико и каквих би то реакција произвело и колико би било изјава о угрожености? Овако, када то уради Хелез, још једном излазе на површину двоструки аршини, пристрасност и неравноправност појединих дежурних „чувара мира“ из Сарајева -  констатовао је Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана