Danica Grujičić: Protiv Srbije i Srpske vođen hemijski i nuklearni rat

Srna
Danica Grujičić: Protiv Srbije i Srpske vođen hemijski i nuklearni rat

Beograd - Protiv Srbije i Republike Srpske vođen je hemijski i nuklearni rat, rekla je član Komisije Skupštine Srbije za istraživanje posljedica NATO bombardovanja i ugledni beogradski neurohirurg Danica Grujičić, povodom 20 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Ona ističe da svakog dana ima pacijente iz Srbije i Republike Srpske i da evidentno ima mnogo malignih i autoimunih bolesti.

- Svakog dana ih imamo, operišu se u Banjaluci i kod nas. Veliki je broj malignih tumora, izuzetno agresivnih i pored sve terapije. U poslednje vreme ti tumori pokazuju veću agresivnost nego ranije. Mi smo, kao kliničari, primetili da se neke vrste tumora koje su ranije bile “rezervisane” za ljude starije od 50, 60 i 70 godina sada javljaju kod dece - kaže Grujičićeva i ističe da su autoimune i sistemske bolesti u velikoj ekspanziji, kao i porast steriliteta kod žena, a posebno kod muškaraca.

Ona je ukazala da u Srbiji još nije počelo da radi koordinaciono tijelo četiri ministarstva - zaštite životne sredine, zdravlja, nauke i obrazovanja, koja su potpisala ugovor u junu prošle godine, pa je jedina pravno formirana komisija ona u parlamentu.

- Mi se zalažemo da se naučno, uzročno-posledično, matematički precizno dokaže šta je uradio NATO na ovim prostorima i za ekologiju i po zdravlje stanovništva - rekla je Grujičićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana