Cvijanovićeva poručila lideru SDS- da je nešto propustio da vidi

Srna
Cvijanovićeva poručila lideru SDS- da je nešto propustio da vidi

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da lider SDS-a Milan Miličević objašnjava da na mitingu "Srpska te zove" nije učestvovao da ne bi stajao na bini sa rukovodstvom Republike Srpske, ali je propustio da vidi da su tu bili i predstavnici najviših institucija Srbije i Srbi koji su prošli ratnu golgotu na području Srebrenice.

"Čuli smo da lider SDS-a kaže da ne može stajati na istoj bini sa rukovodstvom Republike Srpske i njenim vladajućim partijama čak i kad se protive da se Srbima nalijepi etiketa genocida. On tako objašnjava zašto nije učestvovao na mitingu", rekla je Cvijanovićeva Srni.

Cvijanovićeva je navela da je Miličević propustio da vidi da na toj istoj bini stoje i predstavnici najviših institucija Srbije, ali očito ni sa njima nije mogao stajati.

Ona je istakla da su na toj bini stajali i ljudi koji su kao Srbi prošli najstrašniju golgotu, mučenje i svjedočenje zvjerskim ubistvima svojih najmilijih na području Srebrenice.

"Ali, ni to nije bilo dovoljno da jedan opozicionar stane s njima na istu binu. Ne misli valjda da su oni tu zato što su instruisani, a ne zato što vide šta i kroz kakve manipulacije se radi protiv istih tih žrtava, ali i Republike Srpske i ne misli valjda da se Srbija ovako angažovala samo zato što nema pametnija posla. Po meni ovo je sramotan pristup", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas u Tesliću da je ova stranka imala jednoglasan stav da ne treba učestvovati na mitingu u Banjaluci.

Miličević je naveo da može imati isti stav o Republici Srpskoj, ali da ne može stajati na istoj bini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana