Цвијановићева поручила лидеру СДС- да је нешто пропустио да види

Срна
Цвијановићева поручила лидеру СДС- да је нешто пропустио да види

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да лидер СДС-а Милан Миличевић објашњава да на митингу "Српска те зове" није учествовао да не би стајао на бини са руководством Републике Српске, али је пропустио да види да су ту били и представници највиших институција Србије и Срби који су прошли ратну голготу на подручју Сребренице.

"Чули смо да лидер СДС-а каже да не може стајати на истој бини са руководством Републике Српске и њеним владајућим партијама чак и кад се противе да се Србима налијепи етикета геноцида. Он тако објашњава зашто није учествовао на митингу", рекла је Цвијановићева Срни.

Цвијановићева је навела да је Миличевић пропустио да види да на тој истој бини стоје и представници највиших институција Србије, али очито ни са њима није могао стајати.

Она је истакла да су на тој бини стајали и људи који су као Срби прошли најстрашнију голготу, мучење и свједочење звјерским убиствима својих најмилијих на подручју Сребренице.

"Али, ни то није било довољно да један опозиционар стане с њима на исту бину. Не мисли ваљда да су они ту зато што су инструисани, а не зато што виде шта и кроз какве манипулације се ради против истих тих жртава, али и Републике Српске и не мисли ваљда да се Србија овако ангажовала само зато што нема паметнија посла. По мени ово је срамотан приступ", рекла је Цвијановићева.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас у Теслићу да је ова странка имала једногласан став да не треба учествовати на митингу у Бањалуци.

Миличевић је навео да може имати исти став о Републици Српској, али да не може стајати на истој бини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана