Cvijanović: Važno da se istakne položaj i uloga Srpske

Srna
Cvijanović: Važno da se istakne položaj i uloga Srpske

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je važno da se u neposrednim kontaktima sa predstavnicima američkog Kongresa istakne položaj i uloga Republike Srpske kao potvrda njenog političkog i ustavnog pozicioniranja u okviru BiH.

Cvijanovićeva je u okviru posjete Vašingtonu razgovarala u odvojenim susretima sa kongresmenima u Predstavničkom domu SAD Albiom Siresom i Vilom Herdom.


Tokom sastanaka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i na zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnosti za unapređenje saradnje zemalja zapadnog Balkana.

Cvijanovićeva je istakla da će Vlada Srpske nastaviti da jača institucionalne okvire, uz opredjeljenje za konstruktivnu politiku regionalne saradnje.

Govoreći o procesu pristupanja EU, Cvijanovićeva je ponovila stratešku opredijeljenost Srpske evropskim integracijama, dodajući da proces pridruživanja EU zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti u BiH, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Najveća pažnja tokom razgovora je posvećena bezbjednosnim izazovima na zapadnom Balkanu, a razgovarano je i o drugim aktuelnim političkim temama.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana