Čubrilović: Nemam informacije o poskupljenju struje

Srna
Čubrilović: Nemam informacije o poskupljenju struje

Bijeljina - Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da ne posjeduje nijednu informaciju o mogućem poskupljenju struje od nove godine, ali je istakao da će DNS, koji je i prošli put bio protiv toga, zasigurno razmotriti sve razloge zašto bi do toga trebalo da dođe.

"Nemam nijednu informaciju u vezi s tim, ali je sigurno da ćemo u DNS-u, kao i ranije kada je bilo riječi o poskupljenju, dobro ispitati sve razloge zašto bi do toga trebalo da dođe", rekao je Čubrilović novinarima u Bijeljini.


On je naveo da je činjenica da Republika Srpska ima najjeftiniju struju u regionu, ali je dodao da bez obzira na to treba sagledati osnove zbog kojih bi se to, eventualno, desilo.

Iz "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ ranije danas saopšteno je da struja u Srpskoj neće poskupjeti i da nijedno zavisno preduzeće iz sistema ERS-a nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenu cijene električne energije.

"Uvećanje cijene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi se na cijenu električne energije. Riječ je o posebnoj naknadi koja ne predstavlja prihod žElektroprivrede Republike Srpskež, niti njenih zavisnih preduzeća", pojašnjavaju iz ERS-a.

Pojedini mediji juče su objavili informaciju da će struja u Srpskoj poskupjeti u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana