Čolak: Vlade nisu formirane zbog nepoštovanja sporazuma

Srna
Čolak: Vlade nisu formirane zbog nepoštovanja sporazuma

SARAJEVO - Delegat hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak rekao je Srni da u Federaciji BiH /FBiH/ i dvije godine nakon opštih izbora federalna vlada nije formirana, kao što nisu formirane ni neke kantonalne vlade, jer se ne poštuju sporazumi koji su u međuvremenu potpisani između partnera u FBiH.

"Naravno da bi bilo bolje da imamo formiranu i Vladu FBiH, ali nemamo još formirane ni sve kantonalne vlade", napomenuo je Čolak.

On ističe da nisu realizovani mnogi sporazumi potpisani između partnera u FBiH, kao što nisu realizovane ni mnoge druge stvari.

"Po mom mišljenju, to je doprinijelo da i Vlada FBiH ne bude formirana, jer se jednostavno izgubilo povjerenje, a bez povjerenja partnera u vlasti teško se može doći do formiranja bilo kog organa, a pogotovo vlade FBiH", pojasnio je Čolak.

On vjeruje da će nakon okončanja lokalnih izbora stvari krenuti na bolje, ali da se ni to ne može sa sigurnošću tvrditi.

"Svjedoci smo da su ovih dana ponovo donesene odluke Centralne izborne komisije kojima će se lokalni izbori na određenim mjestima. Sve to pomalo i dalje utiče na to hoće li ili neće brzo biti formirana Vlada FBiH ili vlade kantona", napomenuo je Čolak./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana