Budimir: Cilj konferencije internacionalizacija pitanja koja su u fokusu BiH

SRNA
Budimir: Cilj konferencije internacionalizacija pitanja koja su u fokusu BiH

BANjALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da je cilj Međunarodne konferencija "Republika Srpska: Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma" internacionalizacija pitanja koja su sada u fokusu u BiH, a to je napad na Srpsku i njene nadležnosti.

"Konferencijom pokazujemo da Republika Srpska ima prijatelje i da u svijetu, koji je u promjenama, traži alternativu i snage koje podržavaju međunarodno pravo, ali i Dejtonski mirovni sporazum", rekao je Budimir Srni.

U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci počela je Međunarodna konferencija "Republika Srpska: Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma", na kojoj učestvuju predsjednik Srpske Milorad Dodik, više poslanika Evropskog parlamenta i nacionalnih parlamenata, političara i javnih ličnosti iz cijelog svijeta.

Konferencija će imati dvije plenarne sjednice o temama "Očuvanje i jačanje državnosti Republike Srpske" i "Očuvanje Dejtonskog sporazuma: preduslov mira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana