Будимир: Циљ конференције интернационализација питања која су у фокусу БиХ

СРНА
Будимир: Циљ конференције интернационализација питања која су у фокусу БиХ

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да је циљ Међународне конференција "Република Српска: Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума" интернационализација питања која су сада у фокусу у БиХ, а то је напад на Српску и њене надлежности.

"Конференцијом показујемо да Република Српска има пријатеље и да у свијету, који је у промјенама, тражи алтернативу и снаге које подржавају међународно право, али и Дејтонски мировни споразум", рекао је Будимир Срни.

У Академији наука и умјетности Републике Српске у Бањалуци почела је Међународна конференција "Република Српска: Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума", на којој учествују предсједник Српске Милорад Додик, више посланика Европског парламента и националних парламената, политичара и јавних личности из цијелог свијета.

Конференција ће имати двије пленарне сједнице о темама "Очување и јачање државности Републике Српске" и "Очување Дејтонског споразума: предуслов мира".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана