Brčaku 14 godina zatvora zbog ubistva oca

N.T.
Brčaku 14 godina zatvora zbog ubistva oca

BRČKO - Dalibor Jovičević (35) osuđen je pravosnažno na 14 godina zatvora zbog ubistva oca Slavka (63) kojeg je izbo nožem i na smrt pretukao.

Ova presuda mu je izrečena u Apelacionom sudu Brčko distrikta nakon žalbe, a njom mu je smanjena kazna za dvije godine u odnosu na prvostepenu odluku Osnovnog suda Brčko distrikta.

Odlučujući po žalbi odbrane, Apelacioni sud Distrikta je utvrdio da u ovom slučaju zločin nije počinjen na svirep način pa je izmijenio prvostepenu presudu i Jovičevića osudio za „obično“ ubistvo.

Prema presudi, oca je ubio između 11. i 12. februara prošle godine u njihovoj kući u mjestu Brezovo Polje. Navodi se da je oca  napao na okrutan i podmukao način te ga je na smrt brutalno pretukao automatskom puškom i četiri puta ubo kuhinjskim nožem.

Jovičević je ponovo oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

On je nakon zločina bio u bjekstvu ali je nakon dvije sedmice pronađen i uhapšen u Sarajevu nakon što je u bolnici zatražio pomoć.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana