Branković: Rezolucija poslije ovakvog glasanja je prazna priča

Srna
Branković: Rezolucija poslije ovakvog glasanja je prazna priča

BEOGRAD - Nekadašnji ambasador Srbije pri UN Branko Branković rekao je Srni da je sve što piše u rezoluciji o Srebrenici prazna priča na papiru i ništa ne znači, jer skoro dvije trećine čovječanstva nije glasao za takvu glupost.

Branković je rekao da ova rezolucija nije obavezna i da nema šta da zaživi, pogotovo u ovakvom odnosu snaga prilikom glasanja.

"To ide u arhivu. A što tiče glasanja, mogu da kažem vrlo kratko - pukli su k`o zvečka i ne znaju šta će i kako će", naveo je Branković.

On je istakao da je 57 zemalja Organizacije islamskih država uglavnom moralo da bude disciplinovano i da glasa za rezolucuju.

"Ovde ima i dvadesetak zemalja na čelu sa Nemačkom koje mogu sutra da budu pozvane na odgovornost zbog genocida koji su počinili", rekao je Branković.

Ovo je, kaže Branković, bio još jedan veliki udarac tim zapadnjacima koji pokušavaju negdje da dobiju neki poene kako bi se zadržali na vlasti, nakon što su izgubili sve što su mogli kada je u pitanju Ukrajina i sebe napravili budalama jer su slušali američku politiku.

"Postojeći međunarodni poredak je gotov i svi oni u Evropi će vrlo brzo, čim `stane u Ukrajini` da lete sa vlasti", rekao je Branković.

On je podsjetio da je ruski predsjednik Vladimir Putin nakon sastanka sa kineskim liderom Si Đinđingom rekao da stvaraju novi međunarodni poredak zasnovan na međunarodnom pravu.

Kada se neka rezolucija usvoji u Generalnoj skupštini, kaže Branković, ona ne može biti povučena, ali može po istom predmetu da se donese nova, drugačijeg sadržaja i ako se ta izglasa onda je ona glavna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana