Бранковић: Резолуција послије оваквог гласања је празна прича

Срна
Бранковић: Резолуција послије оваквог гласања је празна прича

БЕОГРАД - Некадашњи амбасадор Србије при УН Бранко Бранковић рекао је Срни да је све што пише у резолуцији о Сребреници празна прича на папиру и ништа не значи, јер скоро двије трећине човјечанства није гласао за такву глупост.

Бранковић је рекао да ова резолуција није обавезна и да нема шта да заживи, поготово у оваквом односу снага приликом гласања.

"То иде у архиву. А што тиче гласања, могу да кажем врло кратко - пукли су к`о звечка и не знају шта ће и како ће", навео је Бранковић.

Он је истакао да је 57 земаља Организације исламских држава углавном морало да буде дисциплиновано и да гласа за резолуцују.

"Овде има и двадесетак земаља на челу са Немачком које могу сутра да буду позване на одговорност због геноцида који су починили", рекао је Бранковић.

Ово је, каже Бранковић, био још један велики ударац тим западњацима који покушавају негдје да добију неки поене како би се задржали на власти, након што су изгубили све што су могли када је у питању Украјина и себе направили будалама јер су слушали америчку политику.

"Постојећи међународни поредак је готов и сви они у Европи ће врло брзо, чим `стане у Украјини` да лете са власти", рекао је Бранковић.

Он је подсјетио да је руски предсједник Владимир Путин након састанка са кинеским лидером Си Ђинђингом рекао да стварају нови међународни поредак заснован на међународном праву.

Када се нека резолуција усвоји у Генералној скупштини, каже Бранковић, она не може бити повучена, али може по истом предмету да се донесе нова, другачијег садржаја и ако се та изгласа онда је она главна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана