Bijeljina: I dalje se brani savski nasip na lokaciji Visoč

Srna
Bijeljina: I dalje se brani savski nasip na lokaciji Visoč

Bijeljina - Voda je nastavila da prodire preko urušenog dijela savskog nasipa na lokaciji "Visoč", uprkos velikim naporima na njegovoj odbrani, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.

Na nasipu u Crnjelovu 100 dobrovoljaca, 100 radnika Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" i brojni mještani Crnjelova, uz podršku teških mašina, utvrđuju kanal koji prijeti da poplavi dijelove Crnjelova.

Uporedo sa radovima na obezbjeđenju kanala i nasipa, vrši se evakuacija stanovništva iz sela ugroženih od vode iz rijeke Save, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina objavljenom u 12.00 časova.

Ukupno je evakuisano 6.000 stanovnika, od kojih je 500 zbrinuto u prihvatnim centrima u osnovnim školama "Knez Ivo od Semberije" i "Vuk Karadžić" u Bijeljini, Gimnaziji "Filip Višnjić", sportskoj dvorani u Bijeljini i đačkom domu u kojem su smještena stara lica. Od ranije je u kasarni i Sokolskom domu smješteno 288 lica.

Ekipe nastavljaju rad na spašavanju i evakuaciji sa ugroženih područja uz rijeku Savu i u gradu, Dijelovima, Dvorovima, Popovima, Krivoj Bari i Amajlijama.

Osim timova iz Bijeljine i ekipa Oružanih snaga BiH, policije, "Elektro-Bijeljine", angažovani su i timovi iz Foče, Višegrada, Rudog, Srebrenice, Mostara, Goražda, a danas popodne se očekuje dolazak specijalnog spasilačkog tima iz Velike Britanije od 33 člana i šest kamiona.

Zbog nemogućnosti kontrole higijenske ispravnosti vode za piće od javno-zdravstvenih ustanova na svim dionicama vodovodne mreže, a u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijeljina, preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina obavještava građane da vodu koriste isključivo u tehničke svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana