Бијељина: И даље се брани савски насип на локацији Височ

Срна
Бијељина: И даље се брани савски насип на локацији Височ

Бијељина - Вода је наставила да продире преко урушеног дијела савског насипа на локацији "Височ", упркос великим напорима на његовој одбрани, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације града Бијељина.

На насипу у Црњелову 100 добровољаца, 100 радника Рудника и термоелектране "Угљевик" и бројни мјештани Црњелова, уз подршку тешких машина, утврђују канал који пријети да поплави дијелове Црњелова.

Упоредо са радовима на обезбјеђењу канала и насипа, врши се евакуација становништва из села угрожених од воде из ријеке Саве, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације града Бијељина објављеном у 12.00 часова.

Укупно је евакуисано 6.000 становника, од којих је 500 збринуто у прихватним центрима у основним школама "Кнез Иво од Семберије" и "Вук Караџић" у Бијељини, Гимназији "Филип Вишњић", спортској дворани у Бијељини и ђачком дому у којем су смјештена стара лица. Од раније је у касарни и Соколском дому смјештено 288 лица.

Екипе настављају рад на спашавању и евакуацији са угрожених подручја уз ријеку Саву и у граду, Дијеловима, Дворовима, Поповима, Кривој Бари и Амајлијама.

Осим тимова из Бијељине и екипа Оружаних снага БиХ, полиције, "Електро-Бијељине", ангажовани су и тимови из Фоче, Вишеграда, Рудог, Сребренице, Мостара, Горажда, а данас поподне се очекује долазак специјалног спасилачког тима из Велике Британије од 33 члана и шест камиона.

Због немогућности контроле хигијенске исправности воде за пиће од јавно-здравствених установа на свим дионицама водоводне мреже, а у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће, у сарадњи са Хигијенско-епидемиолошком службом Дома здравља Бијељина, предузеће "Водовод и канализација" Бијељина обавјештава грађане да воду користе искључиво у техничке сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана