“Banjalučka lasta” tvrdi da nema veze sa drogom

Nebojša Tomašević
“Banjalučka lasta” tvrdi da nema veze sa drogom

Banjaluka - Protiv Igora Zarića (22) i Slobodana Stankovića (22) iz Banjaluke, koji su izbjegli hapšenje u akciji “Arsenal”, raspisana je centralna potjernica zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, dok je za trojicu osumnjičenih predložen pritvor, a četvorica puštena na slobodu.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je mjere pritvora za Zorana Tešanovića /37/, Milana Milanovića /24/ i Zorana Ćevriza /29/ iz Banjaluke, koji su osumnjičeni za proizvodnju i promet droge, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.
Na slobodu su pušteni: poznata “banjalučka lasta” Igor Arsenić (22) i njegov brat Zvjezdan (24), te Miroslav Miletić (29) i Boran Pejaković (42). Braća Arsenići tvrde da nemaju nikakve veze sa švercom droge i ne znaju zašto su uopšte privođeni.

- Nakon ispitivanja pušteni smo na slobodu, a pretresom mog i stana brata Zvjezdana nije pronađena nikakva droga. “Banjalučka lasta” nema nikakve veze sa drogom - tvrdi Igor Arsenić, koji je pobjeđivao u skokovima sa Gradskog mosta.

Njegov brat Zvjezdan naglašava da ni on nema nikakve veze sa narkoticima, te da nisu članovi nikakve grupe za šverc droge. I Pejaković kaže da nije član nikakve organizacije narko-dilera, te da kod njega ništa nije nađeno. Sa Miletićem nismo uspjeli da kontaktiramo. MUP RS juče je saopštio da je protiv pet lica podnesen izvještaj tužilaštvu za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

-  Z. T., M. M. i Z. Ć. su uz izvještaj predati tužilaštvu, dok je protiv I. Z. i S. S., koji su u bjekstvu, dostavljen izvještaj i za njima se traga. Na slobodu su pušteni I. A., Z. A., M. M. i B. P. i protiv njih se istraga nastavlja - rekli su u policiji RS.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kažu da lica protiv kojih je dostavljen izvještaj terete da su preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke.

- Nakon ispitivanja Tešanovića, Milanovića i Ćevriza, biće odlučeno da li će za njih biti tražen pritvor. Protiv dva lica koja su nedostupna tužilaštvo će nadležnom sudu predložiti raspisivanje potjernice - rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Akcija “Arsenal” sprovedena je u srijedu na širem području Banjaluke, kada je uhapšeno sedam osumnjičenih i pretreseno deset lokacija.

Arsenić

Igor Arsenić juče je ponovo pozvan u policiju, a ovaj put da bi bio ispitan zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom na Laušu, potvrđeno je u Policijskoj upravi Banjaluka. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Arsenić motociklom udario djevojčicu i pobjegao. Djevojčica je lakše povrijeđena.

  • Policija je pozvala I. A. kako bi se utvrdilo da li on ima veze sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila na Laušu ili nema. Tek nakon ispitivanja biće poznato više detalja i činjenično stanje - rekli su u banjalučkoj policiji.

MUP o akcijama

MUP RS demantovao je juče spekulacije da su akcije usmjerene na suzbijanje zloupotreba droga učestale nakon pritiska javnosti i okupljanja građana i članova grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, od formiranja, sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, planski i kontinuirano sprovode mjere i radnje u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga - saopšteno je iz ovog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana