Aleksandar s. Zaldastanov Hirurg, vođa Noćnih vukova, za Glas Srpske:Što ne mogu političari, ponekad mogu entuzijasti

Milijana Latinović
Aleksandar s. Zaldastanov Hirurg, vođa Noćnih vukova, za Glas Srpske:Što ne mogu političari, ponekad mogu entuzijasti

Ne mogu zamisliti "Noćne vukove" bez Republike Srpske i Srbije i jednostavno ne mogu zamisliti da u ovim zemljama, neraskidivo povezanim s Rusijom, naše ideje ne budu shvaćene.

Istakao je ovo u intervjuu za "Glas Srpske" osnivač i vođa ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" Aleksandar S. Zaldastanov, zvani Hirurg, osvjedočeni prijatelj srpskog naroda.

"Noćne vukove" je osnovao 1989. godine, a danas je to najmasovniji moto-klub, koji broji više od 5.000 članova.

- Naši motori su letjelice po zvijezdama, kojima ispisujemo istoriju, zauvijek ih povezavši sa borbom za rusku budućnost. Huk naših motora već čuje cijela zemlja, bratska RS, ali i cijeli svijet, kao huk "ruskog reaktora" - rekao je Zaldastanov.

* GLAS: Poznato je da "noćni vukovi" ne voze motore samo iz ljubavi prema dvotočkašima, već i prema otadžbini. Za kakve ideale se bore "noći vukovi"?

ZALDASTANOV: Duša sebi oblike stvara. Prije skoro 30 godina ideja koja je živjela negdje duboko u nama ovaplotila se u motociklu. Pričati detaljno o tome jednako je besmisleno kao objašnjavati smisao slika ili stihova.

* GLAS: Koliko Vam znači to što predsjednik Rusije Vladimir Putin često hvali vaš patriotizam i zove vas svojom braćom?

ZALDASTANOV: Za nas je to velika čast i visoko priznanje, ali i velika odgovornost. Izuzetno cijenimo takav stav i u našoj sredini se zna vrijednost takvih riječi. U svijetu ne postoji primjer da je šef države, prilikom ličnog susreta, uputio nekom slične riječi. Predsjednik Rusije je pokrenuo već ohlađen i od strane neprijatelja miniran "ruski reaktor", koji je velik kao Rusija. Mi želimo da pomognemo predsjedniku da ga dovede do punog pogona. U tom smislu će mu braća biti svi oni koji su spremni da rade s tim ciljem. Planiramo da krajem februara završimo film "Ruski reaktor", koji želimo prikazati i u RS.

* GLAS: Predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao Vas je Ordenom časti sa zlatnim zracima. Šta za Vas predstavlja to odlikovanje?

ZALDASTANOV: O tome sam sve rekao u pismu koje sam nedavno uputio predsjedniku Dodiku, koji mi je ukazao veliku čast dodijelivši mi ovo priznanje. Ako se prati njegov životni put i rad na mjestu predsjednika, to najviše priznanje trebalo bi da bude dodijeljeno upravo njemu. On je pravi i najbolji srpski sin i veoma opasan protivnik svojim neprijateljima, zato što je istina na njegovoj strani. Oni koji su spremni da služe istini, čak i kada ih je jako malo, u stanju su da sruše i džinovsku laž.

* GLAS: Ko može postati član "Noćnih vukova"?

ZALDASTANOV: Prije svega - istomišljenik! Romantik s vrelim srcem. Samo kod takvih ljudi se motori pretvaraju u zvjezdane letjelice kojima oni pišu istoriju. Čovjek koji nije sposoban da gori za ideju ne može postati "noćni vuk". Ideja je u suprotnosti sa zemaljskom logikom, ali ona pruža mogućnost za ostvarivanje bilo kojeg podviga. Ideja povezuje "vukove" i daje klubu beskrajnu snagu.

* GLAS: Javnosti ste poznati po nadimku Hirurg, jer ste po profesiji ljekar. Da li je u Vama jači "noćni vuk", ljekar ili oboje?

ZALDASTANOV: "Vuk" je jači, ali ljekar živi u meni od trenutka polaganja Hipokratove zakletve.

* GLAS: Oko vrata nosite grb osveštan u svim svetinjama manastira u Svetoj Gori i često propagirate njegovanje pravoslavne tradicije. Da li je jedna od Vaših misija vaspitanje mladih generacija?

ZALDASTANOV: Vaspitanje podrazumijeva borbu za svijest - to je ključno pitanje i način da se osvoji svijet. Danas, zahvaljujući Rusiji, svjetski vladari iz sjene ne mogu uspostaviti kontrolu nad cijelim svijetom brutalnom silom i zato se rađa nova doktrina globalne dominacije uz pomoć osvajanja svijesti. Više nije važno ko će izgraditi fabrike i brodove, sve će ionako pripadati onom ko bude upravljao sviješću graditelja. Zato se i vodi novi rat za pristup svijesti. Vaspitati rodoljuba mnogo je komplikovanije nego obrazovati ljekara ili inžinjera. Voljom sudbine mi se nalazimo na vrhuncu sudbonosnog rata 21. vijeka, boreći se za mlado pokoljenje, koje predstavlja najvažniju i najranjiviju kariku. To što ne mogu političari, ponekad mogu uraditi entuzijasti.

* GLAS: Mnogo je onih kojima smeta simbolika kluba, zbog čega iznose neistine sa ciljem urušavanja imidža koji prenosite kroz pravoslavne zemlje. Našli ste se i na američkoj crnoj listi. Kako se borite protiv toga?

ZALDASTANOV: Kada ti nad glavom visi mač, spreman da se obruši na tebe, nema bježanja, prekid borbe u tom momentu znači sigurnu smrt. Samo nastavak borbe odlučuje ishod koji donosi smrt ili pobjedu. Zato postoji samo jedan izlaz - ići do kraja.

Bajk šou

* GLAS: Možete li nam reći nešto više o ovogodišnjem bajk šou u Sevastopolju, na koji ste pozvali i predsjednika Dodika?

ZALDASTANOV: Bajk šou pod nazivom "Ruski san" biće održan 17. avgusta i imaće metafizički smisao. Potrudiću se da ga vizualizujem na ogromnom prostranstvu, aktivirajući sve svoje tehničke i kreativne potencijale. Čak i najsmjelijem ruskom snu je suđeno da se ostvari, jer je taj san - san o nebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana