Duška Jurišić lažno prijavljena

K. Ć.
Duška Jurišić lažno prijavljena

Srebrenica - Urednik sarajevskog magazina “Dani” i bivši urednik Informativnog programa Federalne televizije Duška Jurišić prijavila je prije dvije sedmice prebivalište u Srebrenici.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina u rutinskoj kontroli prebivališta otkrili su juče prilikom provjere mjesta prebivališta J. D. na adresi gdje živi N. H. da tu, u stvari, niko ne stanuje. Kako saznajemo, radi se o kućnoj adresi Srebreničanina Hajrudina Nalića.

U CJB-u kažu da policajci na terenu kontrolišu lica koja su u proteklom periodu prijavljena na području ove opštine s ciljem da se utvrdi da li zaista žive tamo ili se radi o fiktivnoj prijavi.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović upozorio je da aktivisti građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu” vrše pritisak na MUP RS s ciljem da se u policijskoj stanici u Srebrenici otvori još jedan CIPS-ov šalter na kojem se obavlja prijava prebivališta.

Kazao je da su i četiri pripravnika opštine Srebrenica na nezakonit način upućena u lokalno udruženje “Drina”, gdje rade za građansku inicijativu “Glasaću za Srebrenicu”.

Aktivisti inicijative tvrde u saopštenju da ih srebrenički policijski službenici presreću i raspituju se o registrovanim biračima iz BiH, kao i da su navodno juče odbili da prime zahtjev pet mladića i djevojaka bošnjačke nacionalnosti za promjenu prebivališta jer im nisu valjani matični brojevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana