Bosić i Tadić odveli SDS u poraz

Željka Domazet
Bosić i Tadić odveli SDS u poraz

Sarajevo - SDS je na minulim izborima doživio neuspjeh, a za to što stranka nije osvojila nijednu značajniju funkciju, krivi su prvenstveno predsjednik Mladen Bosić i potpredsjednik Ognjen Tadić.

U tom stavu saglasna je većina osnivača SDS-a, koji su za razliku od aktuelnog rukovodstva najjače opozicione stranke nezadovoljni izbornim rezultatom. Mada direktno ne spominju mogućnost prijevremenih izbora u SDS-u, naglašavaju da su nezadovoljni sadašnjim rukovodstvom i da bi član Predsjedništva SDS-a i prvi čovjek stranke u Bijeljini Mićo Mićić morao da ima ozbiljniju i jaču ulogu.

Istaknuti član stranke i predsjednik Sabora asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", u kojoj su okupljeni osnivači SDS-a, Božidar Vučurević smatra da je za neuspjeh krivo rukovodstvo, nerad na terenu i izostanak razgovora sa narodom. On ističe da argument rukovodstva SDS-a da su povećali broj poslanika ne znači ništa.

- SDS je povećao broj mandata u Narodnoj skupštini RS i u Parlamentu BiH, ali nismo osvojili ni funkciju predsjednika RS ni člana Predsjedništva BiH, a kako stvari stoje, nećemo imati ni predsjednika Vlade RS. Doduše, osvojili smo kao član Saveza za promjene funkciju člana Predsjedništva BiH, ali na njoj nije kadar SDS-a nego PDP-a, kojeg je SDS podržao. SDS je radio kampanju za druge, a ne za sebe - rekao je Vučurević. ...

 

Kompletan tekst pročitajte u ptampanom ili elektronskm izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana