Zaharova: Nacionalna politika Kijeva prerasla u nacionalizam

SRNA
Zaharova: Nacionalna politika Kijeva prerasla u nacionalizam

MOSKVA- Nacionalna politika Kijeva prerasla je u nacionalizam, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Povodom izjave ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da mještani Donbasa koji se smatraju Rusima idu u Rusiju, Zaharova je rekla da je režim u Kijeva prešao sve crvene linije koji odvajaju nacionalnu politiku od nacionalizma.

“To će imati loš kraj. Postoji potreba da se izvuku pouke iz istorije, inače se neke stvari ponavljaju”, naglasila je Zaharova, napominjući da bi neko mogao da traži od Zelenskog da napusti zemlju.

Prema njenim riječima, umjesto da radi na ujedinjenju ukrajinskog naroda, Zelenski sije nesklad.

Ona je istakla da su ljudi koje sada tjera iz Ukrajine osigurali njegovu izbornu pobjedu, a to su osobe sa ruskog govornog područja na jugoistoku, jugu i centralnom dijelu te zemlje.

Zaharova dodaje da Zelenski, umjesto da ispuni svoje obećanje i ustanovi mir, pokušava da se otarasi glasača koji vide da nije održao riječ.

Ukrajinski predsjednik izjavio je ranije da građani koji žive u Donbasu i smatraju se Rusima prave grešku ukoliko ostanu i da treba da odu za Rusiju, te da će teritorija Donbasa biti vraćena pod kontrolu Kijeva.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana