U napadu Ukrajine na Sevastopolj poginula tri civila, među njima dvoje djece

Srna
U napadu Ukrajine na Sevastopolj poginula tri civila, među njima dvoje djece

MOSKVA - Tri civila su poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima "Atakms", opremljenim sa kasetnim bojevim glavama, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da je protivazdušna odbrana (PVO) oborila četiri projektila, a da je peti eksplodirao iznad grada, prenosi ruska novinska agencija Tas.

"Oko podneva izvršen je teroristički napad na civilnu infrastrukturu u Sevastopolju sa američkim operativno-taktičkim projektilima `Atakms`, orpemljenim sa kasetnim bojevim glavama. Oborena su četiri projektila, a jedan je nakon reakcije PVO skrenuo sa kursa i aktiviran je iznad grada", ističe se u saopštenju.

"Ukrajina je namjerno izvršila napad na lokaciju gdje su se okupili civili", rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon udara na Sevastopolj.

Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je ranije da su tri civila poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima "Atakms", opremljenim sa kasetnim bojevim glavama.

"Pažljivo su planirali svoj zločin i iskoristili su oružje za maksimalno uništenje civila i civilne infrastrukture. Kijev djeluje iz mržnje i kako bi širio paniku među stanovnicima Krimskog poluostrva", izjavila je Zaharova.

Ona je napomenula da će Moskva učiniti sve kako bi osigurala da međunarodna zajednica bude upoznata sa posljednjim zločinima kijevskog režima, te da će ruska diplomatija u tom smjeru raditi upornije nego inače.

Zaharova je dodala da su međunarodne organizacije, uključujući OEBS i Unesko, pod uticajem Zapada i da ignorišu slične napade.

Zelenski: Pravedno je uništiti teroriste na njihovoj teritoriji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana