Tužilac: Dvojica se raznijela za trećim izdata potjernica

Tanjug
Tužilac: Dvojica se raznijela za trećim izdata potjernica

Brisel - Belgijske vlasti vjeruju da su se dvojica napadača raznijela prilikom današnjeg terorističkog napada na aerodromu Zaventem u kom je poginulo najmanje 14 ljudi, dok je treći u bjekstvu, saopštio je belgijski državni tužilac.


Za trećim napadačem policija je izdala poternicu, prenosi Rojters.

Slika sa sigurnosne kamere pokazuje čovjeka sa naočarima i bradicom u svijetloj jakni i sa crnim šeširom kako gura kolica na kojima je velika crna torba.

Belgijski mediji objavili su snimke sa sigurnosnih kamera koji pokazuju osumnjičene za napade na aerodrom, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Na snimcima se vide trojica muškaraca kako guraju kolica sa koferima u zoni za čekiranje na aerodromu. Dvojica imaju tamnu kosu, a jedan nosi šešir.

U današnjim terorističkim napadima na briselski aerodrom i metro stanicu u centru grada, poginulo je oko 35, a povređeno 200 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju. Osumnjičeni su na aerodrom donijeli tri bombe od kojih jedna nije eksplodirala već je kasnije uništena.

Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dve snažne eksplozije potrešle glavni hol aerodroma, a belgijski tužilac kaže da je u njima učestvovao bar jedan bombaš samoubica. Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici Malbek u centru grada baš u vrijeme špica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana