Tramp: Navodi o nuklearnom oružju su laž

Agencije
Foto: Arhiva

VAŠINGOTN- Bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je "pitanje nuklearnog oružja laž", reagujući na pisanje "Vašington posta" o tome da su agenti Federalnog istražnog biroa /FBI/ tražili dokumente o nuklearnim stvarima kada su pretresli Trampov dom na Floridi.

Nije jasno da li su takvi dokumenti pronađeni na Trampovom imanju u Palm Biču, piše list. Rojters nije mogao da potvrdi izvještaj iz nezavisnih izvora.

Tramp je objavio na svojoj društvenoj mreži da je "pitanje nuklearnog oružja laž" i izjednačio to sa kontroverzama u vezi sa Rusijom, istragom koju je vodio specijalni savjetnik Robert Miler i svoja dva impičmenta.

"Umiješani su isti odvratni ljudi", napisao je Tramp.

On nije predstavio nikakve dokaze za tvrdnju da su pomenuti navodi "laž" niti za svoju tvrdnju da su dokazi možda podmetnuti.

"Zašto FBI ne bi dozvolio da se inspekcija imanja Mar a Lago obavi u prisustvu našeg advokata ili drugih?", upitao je bivši predsjednik.

Trampovo imanje pretreseno je u okviru istrage o tome da li je bivši predsjednik premjestio dokumente iz Bijele kuće kada je u januaru 2021. godine otišao sa funkcije. U Ministarstvu pravde vjeruju da je dio dokumentacije povjerljiv

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana