Službeniku američke ambasade dozvoljeno da napusti Rusiju

Srna
Službeniku američke ambasade dozvoljeno da napusti Rusiju

Vašington - Službeniku američke Ambasade u Moskvi, koji je u prtljagu nosio minobacačku granatu sa osiguračem, dozvoljeno je da napusti Rusiju, nakon što su vlasti na moskovskom aerodromu “Šeremetjevo” oduzele sporni predmet koji nije predstavljao nikakvu opasnost po ostale putnike, saopšteno je iz Stejt departmenta.

“Svjesni smo incidenta na aerodromu žŠeremetjevož u Moskvi u kojem je učestvovao službenik američke Ambasade. Situacija je riješena i diplomati je dozvoljen odlazak iz Rusije nakon što su vlasti oduzele sporni predmet. Nije bilo nikakve opasnosti po druge putnike”, navodi se u saopštenju.

Obezbjeđenje na aerodromu “Šeremtjevo” u Moskvi pronašlo je juče minobacačku granatu u prtljagu službenika američke Ambasade koji je putovao za Njujork.

Aerodromska policija odmah je o incidentu obavijestila američku Ambasadu u Moskvi.

Izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova podsjeća da SAD od terorističkih napada 2001. godine na Njujork i Vašington obraćaju posebnu pažnju na bezbjednost aerodroma, tako da je neshvatljivo da je pronađena bomba u prtljagu jednog od člana osoblja Ambasade.

Član osoblja američke Ambasade rekao je da odlazi iz Rusije jer je završio posao i da je bombu ponio za svoju ličnu kolekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana