Slike mrtvih iz bolnice u Detroitu - skoro pa “armagedon”

Tanjug
Slike mrtvih iz bolnice u Detroitu - skoro pa “armagedon”

DETROIT - Zaposleni u bolnici Sinaj grejs u Detroitu ne mogu da postignu da umrle od korona virusa dostojno odlože istom brzinom kojom se broj umrlih povećava, pa leševe u bijelim kesama slažu jedne preko drugih u garaži, hladnjači na parkingu bolnice, u ljekarskim prostorijama, pa čak i u sobama za odmor ljekara i medicinskog osoblja tokom dežurstava.

Fotografije leševa između sebe razmijenjivali su zaposleni u Hitnoj službi te bolnice između sebe, a jedan od njih je poslao i CNN, kako navodi ta tv mreža.

Radnici bolnice potvrdili su američkoj televiziji da te fotografije oslikavaju njihove prebukirane 12-časovne smjene na početku aprila.

Na drugim fotografijama u čiji je posjed došao Si-En-EN prikazana je unutrašnjost hladnjača na parkingu bolnice, u kojima su tijela preminulih poslagana jedna preko drugih.

Kako su Si-En-Enu rekli zaposleni u bolnici, za smještaj tijela korišćene su pojedine prostorije bolnice koje nisu namijenjene za smeštaj pacijenata, među kojima i soba koja se koristi za različite studije o snu u normalnim uslovima.

Zaposleni, koji su zahtijevali anonimnost iz straha zbog gubitka posla, rekli su Si-En-Enu da se ove prostorije bolnice koriste u tu svrhu, jer zaposleni u mrtvačnicama ne rade noću, a i zato što su mrtvačnice u Detroitu pune.

“Sve što znam je da smo ostali bez kreveta za pacijente, tako da nismo mogli da nijedan od tih kreveta ostavimo za preminule”, kazao je jedan od zaposlenih u Hitnoj službi.

Na jednoj fotografiji prikazana su dva tijela stavljena na jedan krevet i treće tijelo smješteno na stolici pored njih.

Sva tijela upakovana su u bele plastične kese.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana