Seul: U sjevernokorejskim balonima pronađeni paraziti!

Tanjug
Seul: U sjevernokorejskim balonima pronađeni paraziti!

SEUL - U balonima koje je Sjeverna Koreja prebacila preko granice u Južnu Koreju pronađeni su paraziti u fekalijama, zajedno sa odjećom kao što su donji veš, kravate i čarape, saopštile su vlasti u Seulu.

Sjeverna Koreja je poslala više od 1.000 balona preko granice od kraja prošlog mjeseca, a ispitivanjem sadržaja u desetinama balona pronađeni su paraziti, kao što su okrugli crvi, bičevi i gliste, saopštilo je danas Ministarstvo ujedinjenja Južne Koreje.

Kim Jo Džong, sestra sjevernokorejskog lidera, rekla je da bi još balona moglo uskoro da prelete granicu nakon što su aktivisti u Južnoj Koreji ovog mjeseca ispustili balone u Sjevernu Koreju, a južnokorejska vlada je počela da emituje govore preko zvučnika na granici usmjerenoj na sjever.

Baloni koje su poslali aktivisti obično sadrže letke koji kritikuju porodicu Kim, koja vlada Sjevernom Korejom, zajedno sa predmetima kao što su novčanice u američkim dolarima, kese pirinča i USB kablovi sa K-pop muzikom, prenosi Blumberg.

Južnokorejsko ministarstvo je dodalo sa Pjongjang izbjegava da preko granice šalje predmete koji bi mogli da ukazuju na svakodnevni život na Sjeveru, a da baloni obično sadrže otpadni papir i odjeću isječenu na komade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana