Savjet bezbjednosti Rusije se oglasio zbog Šojgua: Dio hibridnog rata

Agencije
Foto: Sputnjik

Savjet bezbjednosti Rusije saopštio je danas da je nalog Međunarodnog krivičnog suda za hapšenjem bivšeg ministra odbrane Sergeja Šojgua pravno besmislen i da je dio hibridnog rata protiv Moskve, prenijela je državna novinska agencija TASS.

MKS je izdao naloge za hapšenje Šojgua, koji je sada sekretar Savjeta bezbjednosti, i Valerija Gerasimova, načelnika ruskog Generalštaba, zbog navodnih zločina počinjenih tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Sud sa sjedištem u Hagu saopštio je da su Šojgu i Gerasimov osumnjičeni da su počinili ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog usmjeravanja napada na civile i civilne objekte u Ukrajini.

TASS je prenio saopštenje Savjeta bezbjednosti Rusije koji je rekao da je taj potez besmislen.

"Ovo je samo pucanje u prazno, pošto se nadležnost MKS ne proteže na Rusiju i (odluka) je donijeta kao dio hibridnog rata Zapada protiv naše zemlje", navodi se u saopštenju.

MKS je prošle godine izdao naloge za hapšenje predsjednika Vladimira Putina i njegove dječje komesarke Marije Lvove-Belove, za koje je Kremlj tada rekao da su nečuveni i pravno nevažeći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana