Rusija i Ukrajina će obaviti uzvratne posjete ratnim zarobljenicima

Tanjug
Rusija i Ukrajina će obaviti uzvratne posjete ratnim zarobljenicima

Komesar za ljudska prava Rusije Tatjana Moskalkova i ukrajinski ombudsman za ljudska prava Dmitro Lubinets, planiraju da obave nekoliko uzvratnih posjeta ratnim zatvorenicima s obje strane, prenijela je danas ruska novinska agencija RIA Novosti.

"Rusko vojno osoblje koje je u ukrajinskom zarobljeništvu biće posjećeno na ukrajinskom, kao i ukrajinsko vojno osoblje u ruskom zarobljeništvu. Biće nekoliko ovakvih posjeta, imamo i raspored", prenio je Rojters izjavu Moskalkove pozivajući se na RIA Novosti.

Moskalkova je ranije posjetila 119 ukrajinskih vojnih lica koja se nalaze u Rusiji, u okviru zajedničkog sporazuma sa ombudsmanom Vrhovne rade Ukrajine, koji je, zauzvrat, posjetio 119 ruskih vojnih lica u ukrajinskom zatočeništvu.

Ukrajina: Oboreno 10 od 12 lansiranih ruskih dronova

Ukrajinska PVO uništila je noćas 10 dronova tipa "šahed" od 12, koliko je Rusija lansirala prema Ukrajini, saopštila je komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine. 

Dronovi su lansirani u nekoliko talasa, a najviše ih je oboreno iznad  Nikolajevske oblasti, na jugu Ukrajine, prenosi Unian.

Kako je navedeno, Rusija je lansirala i navođenu avionsku raketu X-59 iz vazdušnog prostora Belgorodske oblasti, ali ona nije stigla do cilja.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana