Potpisan ukaz o održavanju referenduma u Zaporoškoj oblasti o pripajanju Rusiji

GS
Foto: Sputnjik

ZAPOROŽJE- Šef Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je ukaz o održavanju referenduma o priključenju regiona Rusiji.

Belicki je potpisao dokument tokom foruma pokreta "Zajedno sa Rusijom" koji se održava u Melitopolju, Zaporoška oblast.

Na forumu učestvuje više od 700 delegata iz cijele oblasti. Obraćanje učesnika foruma pročitao je član Glavnog savjeta regionalne administracije Vladimir Rogov.

„Na osnovu principa slobodnog izbora, uzimajući mišljenje svakog stanovnika našeg regiona kao glavnu vrijednost, objavljujemo namjeru da održimo referendum o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije kao punopravni subjekt. Mi smo jedan narod i bićemo zajedno“, navodi se u saopštenju.

Svi delegati u sali jednoglasno su podigli ruke u znak slaganja.

Ranije je Vladimir Zelenski saopštio da će svi pregovori sa Rusijom biti zauvijek prekinuti ako se u Donbasu i južnim oblastima - Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti - održe referendumi o ulasku u sastav Rusije.
 

Komentarišući izjavu Zelenskog, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je istakao da je to želja stanovnika regiona, a ne Moskve i da ne razumije zašto se Zelenski obraća ruskom rukovodstvu.

"Neka se obrati svojim građanima. Zašto među njima ima mnogo onih koji žele da žive u njegovoj zemlji?", zapitao je portparol Kremlja, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana