Posle spekulacija da je zaražen, Kadirov uživo na Instagramu

Tanjug
Posle spekulacija da je zaražen, Kadirov uživo na Instagramu

MOSKVA - Posle spekulacija da je zaražen virusom korona, čečenski lider Ramzan Kadirov pojavio se u video prenosu emitovanom na "Instagram" nalogu jednog od njegovih saradnika.

"Potpuno sam zdrava osoba", rekao je Kadirov, očigledno nastojeći da opovrgne tvrdnje da je zbog zaraze virusom korona smješten u bolnicu.

Osvrćući se na izveštaje nekih medija, prema kojima je tokom jednog sastanka u utorak imao kateter na desnoj ruci, Kadirov je rekao da se ne radi ni o čemu naročitom.

"Čak i ako se razbolim, milioni ljudi širom svijeta zarazili su se virusom korona, umrle su desetine hiljada njih, a zar ja nisam čovek? Nemam li pravo da se razbolim i da imam kateter da bih ojačao svoj imunitet i nivo hemoglobina?" upitao je on.

Prema prošlonedeljnim izveštajima ruskih državnih novinskih agencija, Kadirov je prebačen u Moskvu i smješten u bolnicu zbog sumnji da je zaražen virusom korona, a zvaničnici u Čečeniji, republici u sastavu Ruske Federacije, nisu bili voljni da daju izjave o njegovom zdravstvenom stanju, kao ni o tome gde se on nalazi, podseća Rojters.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana