Peskov: Odnosi Vašingtona i Moskve na najnižem nivou u istoriji

Srna
Peskov: Odnosi Vašingtona i Moskve na najnižem nivou u istoriji

MOSKVA - Odnosi između SAD i Rusije "bukvalno" su pali na najnižu tačku u istoriji i cjelokupna situacija je teška, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


"Situacija je teška u vezi sa bilateralnim odnosima i vjerovatno u smislu odgovornosti naše dvije zemlje za multilateralne odnose, prevashodno što se tiče kontrole oružja i globalne stabilnosti", izjavio je Peskov.

Peskov je istakao da ruski i američki eksperti trenutno uspostavljaju kontakt kako bi razmotrili sporazume o kontroli naoružanja, ali je dodao da je postignut mali napredak u postizanju razumijevanja o značaju očuvanja postojećih dogovora kao što je Novi START, prenosi "Sputnjik".

"SAD i Rusija su odgovorne za kontrolu nuklearnog naoružanja jer arsenali drugih zemalja, kao što je Kina, nisu blizu onih koje posjeduju Vašington i Moskva", rekao je Peskov.

Osim stalne prakse primjene jednostranih sankcija protiv Rusija SAD nedavno su okončale obavezujuće sporazume o kontroli naoružanja, a Novi START je bio jedini još na snazi nakon što je Vašington odbacio sporazum o nuklearnim raketama srednjeg dometa /INF/ i sporazum Otvoreno nebo sa Moskvom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana