Peskov o napadu u Sevastopolju: Umješanost SAD u smrt ruskih civila ne bez posledica

Tanjug
Foto: Telegram

MOSKVA - Umješanost SAD u neprijateljstva, usljed kojih ginu ruski civili, ne može biti bez posljedice, a kakve će one biti – vreme će pokazati, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom ukrajinskog napada na Sevastopolj s pet američkih raketa u kojem su ubijena dva deteta i dvoje odraslih.

Peskov je tako odgovorio na pitanje novinara da li Ruska Federacija planira uzvratne mjere diplomatske ili druge prirode protiv SAD, s obzirom da su u ovom napadu korišćene američke rakete, prenosi Ria Novosti. 

Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinske oružane snage su pokušale da napadnu Sevastopolj sa pet raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje su im isporučile SAD. 

Ruska vojska je oborila četiri rakete, ali je jednu odbila protivvazdušna odbrana i ona je eksplodirala iznad grada. Oružane snage Ukrajine su u nedjelju izvršile, kako navode ruski mediji, nameran teroristički napad na Sevastopolj uz pomoć pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama.

Odbijajući raketni napad, ruska protivvazdušna odbrana je presrela četiri projektila. Prema poslednjim vladinim podacima, povređena je 151 osoba, od kojih je 82 hospitalizovano, među kojima 27 dece. Četvoro je poginulo, uključujući dvoje djece i dve odrasle osobe.

 ''Umešanost Sjedinjenih Američkih Država u neprijateljstva, direktno umešanost u neprijateljstva koja rezultiraju smrću ruskih civila, to, naravno, ne može a da ne ima posledice - vreme će pokazati”, rekao je Peskov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana