Peskov: Ažuriranje granice u Baltičkom moru nije politički motivisano

Tanjug
Foto: RBK.ru

MOSKVA - Prijedlog ruskog Ministarstva odbrane da se ažuriraju koordinate ruske granice u Baltičkom moru nije politički motivisan, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ovdje nema ničeg političkog, iako se političko okruženje od tada ozbiljno promijenilo”, naveo je Peskov komentarišući prijedlog zakona koji je predstavilo Ministarstvo odbrane i koji je ranije objavljen.

On je naglasio da se za informacije u vezi sa tim treba obratiti Ministarstvu odbrane.

“Vidite kako tenzije eskaliraju, kakav je nivo konfrontacije, posebno u baltičkom regionu. Naravno, to zahtijeva od naših nadležnih agencija da preduzmu odgovarajuće korake da osiguraju našu bezbjednost”, istakao je Peskov.

Iz Ministarstva odbrane Rusije juče je predloženo da se revidiraju koordinate koje služe kao polazne tačke za mjerenje širine ruske pomorske zone u Baltičkom moru.

Neimenovani vojnodiplomatski izvor izjavio je danas da Rusija nema namjeru da revidira ni širinu svojih teritorijalnih voda, ekonomske zone i kontinentalnog praga pored obale Baltičkog mora, niti državnu granicu u Baltičkom moru, podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana