Pašinijan: Jermenija spremna da prihvati sve Jermene iz Nagorno-Karabaha

Tanjug
Pašinijan: Jermenija spremna da prihvati sve Jermene iz Nagorno-Karabaha

JEREVAN- Jermenija je spremna da prihvati sve etničke Jermene, sunarodnike koji namjeravaju da odu iz Nagorno-Karabaha, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan u današnjem obraćanju naciji.

- Jermeni iz Nagorno-Karabaha i dalje se suočavaju sa opasnošću etničkog čišćenja. Humanitarna pomoć je posljednjih dana stigla u Nagorno-Karabah, ali to ne mijenja situaciju. Naša vlada će s ljubavlju dočekati braću i sestre iz Nagorno-Karabaha - rekao je Pašinjan, prenio je TASS.

Jermenski premijer je ocijenio da su bezbjednosni savezi u kojima je učestvovala Jermenija kao članica bili neefikasni, nedvosmisleno kritikujući Rusiju, glavnog velikog saveznika zvaničnog Jerevana, navodi Rojters.

Agencija dodaje da će Jermeni iz Nagorno-Karabaha zaključiti da je za njih odlazak iz te nepriznate republike jedini izlaz ukoliko se ne stvore uslovi za normalan život i efikasni mehanizmi zaštite od etničkog čišćenja.

-Oko 120.000 Jermena iz Nagorno-Karabaha otići će u Jermeniju jer ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i plaše se etničkog čišćenja - rekao je danas savjetnik predsednika otcijepljenog nepriznatog regiona David Babajan.

Babajan je rekao za Rojters da Jermeni ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i da će 99,90 odsto njih zbog toga napustiti Nagorno-Karabah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana