Netanijahu pozvao sve demonstrante da se uzdrže od nasilja

Tanjug
Netanijahu pozvao sve demonstrante da se uzdrže od nasilja

TEL AVIV- Premijer Izraela Benjamin Netanijahu pozvao je danas izraelske demonstrante i kontrademonstrante da se uzdrže od nasilja nakon što su nemiri danas eskalirali zbog spora u vezi sa planiranom vladinom reformom pravosudnog sistema.

Netanijahu je taj poziv uputio preko Tvitera. Pojedini poslanici Netanijahuove vladajuće koalicije pozvali su pristalice da izađu na kontraproteste, kao odgovor na demonstracije koje već mjesecima održavaju protivnici vladine reforme pravosuđa, preneo je Rojters.

Luke u izraelskim gradovima Haifi i Ašdodu danas su saopštile da su obustavile rad zbog štrajka radnika koji protestuju zbog sporne reforme pravosuđa. Kako prenosi britanska agencija, vodeći izraelski sindikat Histadrut najavio je generalni štrajk koji će navodno potrajati sve dok premijer Netanijahu ne povuče reformu.

“Džeruzalem post” prenosi da su građani jutros ponovo demonstrirali ispred Kneseta i sjedišta ministra ekonomije. U međuvremenu, suspendovani su i letovi sa aerodroma u Tel Avivu, a najveći izraelski sindikat pokrenuo je štrajk širom zemlje u brojnim sektorima, priključivši se protestima protiv plana vlade o reformi pravosuđa.

Predsjednik Izraela Isak Hercog pozvao je jutros vladajuću koaliciju da smesta odustane od zakona o sudskoj reformi, nakon velikih protesta. “

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana