Nebenzja: Rusija ne zna za bilo kakav dokument Saveta bezbjednosti UN o Iranu

Tanjug
Nebenzja: Rusija ne zna za bilo kakav dokument Saveta bezbjednosti UN o Iranu

NjUJORK - Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da nije upoznat s tim da Savjet bezbjednosti UN priprema bilo kakav dokument o Iranu u vezi sa napadom Teherana na izraelske vojne objekte.

-Trenutno mi nije poznato ništa slično - rekao je on novinarima posle sastanka Savjeta bezbjednosti UN koji je održan nakon napada Irana na izraelske vojne objekte, prenosi TASS.

Stalna predstavnica Malte pri UN Vanesa Frejzer izjavila je da je do sada samo jedna zemlja izrazila želju da pripremi dokument o Iranu.

Nebenzja je ranije izjavio da su određene zapadne zemlje spriječile Savjet bezbjednosti da usvoji nacrt izjave za štampu koju je pripremila Rusija, a u kojoj se osuđuje izraelski napad na iranski konzulat u Siriji.

Iran je u noći između subote i nedjelje lansirao stotine dronova i raketa na Izrael, nazvavši to odgovorom na vazdušni napad na konzularni dio iranske ambasade u Damasku.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su presrele 99 odsto iranskih projektila koji su letjeli ka toj zemlji, kao i da je pričinjena manja šteta na vazdušnoj bazi Nevatim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana