Nariškin: Britanija u slučaju Skripal prikriva ranije laži

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

MOSKVA - London nastoji da prikrije svoje prethodne laži i odvraća javnost od sramnog bjekstva NATO iz Avganistana, podizanjem optužnice protiv još jednog ruskog državljanina u predmetu Skripal, poručio je Direktor ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin

„Po mom mišljenju, to je pokušaj da se upotrebi još jedna laž da se prikrije ili podrži prethodna laž. Osim toga, s obzirom na nedavna dešavanja u Avganistanu, to je takođe možda pokušaj da se javnost odvrati od sramotnog bjekstva, prije svega američkih trupa i njihovih saveznika, uključujući i Britaniju, iz Avganistana”, istakao je Nariškin na konferenciji za novinare, prenosi TAS S .

On je rekao i da je to je pokušaj da se javnost odvrati od činjenice da NATO više nije u stanju da održava bezbjednost u različitim regionima svijeta.

Britanska policija saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza za optužbu protiv treće osobe u vezi sa istragom o napadu agensom Novičok na Sergeja Skripala, bivšeg dvostrukog agenta Rusije koji je otrovan 2018. godine.

Treći osumnjičeni, poznat pod vjerovatno lažnim imenom Sergej Fedotov, navodno je agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana