MUP: Pisma-bombe kućne izrade poslate iz Španije

Tanjug
Foto: Reuters

MADRID- Prema prvim indicijama, svih pet pisama-bombi koje su proteklih dana i danas poslate na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade u Madridu, poslata su iz Španije, izjavio je danas zamjenik španskog ministra unutrašnjih poslova Rafael Peres.

On je novinarima rekao da su eksplozivne naprave kućne izrade poslate u smeđim paketima i da su sadržale zapaljivi prah i žicu da bi se izazvao iznenadan plamen, a ne eksplozije.
    

Peres je rekao da su paketi upućeni rukovodiocima institucija na čije su adrese poslati,
      
On je istakao da je jedna od naprava povrijedila jednog službenika za bezbednost ukrajinske ambasade u Madridu, da su tri detonirale snage bezbednosti u kontrolisanim eksplozijama, dok je jedna sačuvana netaknuta radi istražne svrhe. 
    
Peres je rekao da još nije neophodno da se sazove komitet za bezbjednost, koji bi eventualno mogao da donese odluku o povećanju bezbednosti usljed povećanog nivoa terorističke prijetnje, koji je već na drugom stepenu nakon islamističkih napada širom Evrope.
       
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je, međutim, da je španska policija pojačala mjere bezbjednosti oko javnih zgrada i da posebno pažljivo provjeravaju poštanske pošiljke. 
    
Visoki sud Španije specijalizovan za terorizam otvorio je istragu povodom pošiljaka sa eksplozivnim napravama, rekao je izvor iz pravosuđa za Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana