Medvedev: Oko za oko - zub za zub

Srna
Medvedev: Oko za oko - zub za zub

BIJELjINA- Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, poziva ruski biznis, institucije i građane da svuda nanose maksimalno moguću štetu SAD, kao odgovor na američke sankcije.

SAD su uvele sankcije protiv Moskovske berze, Nacionalnog klirinškog centra i Nacionalnog depozita za poravnanje.

"Moramo se svakodnevno truditi da nanesemo maksimalnu štetu SAD u svemu u čemu može biti nanesena. Ne samo njihovim ekonomijama, njihovim institucijama i njihovim vladarima, nego njihovoj vjeri u budućnost.

Moramo nastaviti sa traženjem slabosti u njihovim ekonomijma, sa paralisanjem rada njihovih kompanija i vladinih agencija, sa udarom na njihove najvažnije tehnologije i nemilosrdnim uništavanjem njihove energetike, industrije, transporta, bankarstva i sfere socijalnih usluga" - navodi Medvedev.

On je predložio javno pet mjera kao recept za nanošenje štete SAD i Zapadu: transfer u treće zemlje svih mogućih vrsta ruskog naoružanja, osim nuklearnog /zasad/; dezorganizovanje lokalne vlasti radi izazivanja anarhije i kriminala u velikim gradovima zapadnih zemalja, te rat u svemiru koga se Zapad plaši.

Medvedev je predložio i i Organizovanje /na Zapadu/ socijalne eksplozije, sa najzloslutnijim noćnim košmarima kao i puštanje u opticaj lažnih vijesti koje će živote na Zapadu pretvoriti u potpunu i ludu noćnu moru u kojoj će biti nemoguće razlikovati fikciju od stvarnosti.

"Prema njima se odnosimo kao prema neprijatelju, neka im sve bude što je moguće bolnije" - poručuje Medvedev putem društvenih mreža.

On smatra da se Rusija u odnosima sa Zapadom treba rukovoditi principom "oko za oko, zub za zub". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana