Malezija se zalaže za obnovu potrage za avionom Malejža erlajnsa na letu MH370

Tanug
Malezija se zalaže za obnovu potrage za avionom Malejža erlajnsa na letu MH370

KUALA LUMPUR - Malezija se zalaže za obnovu potrage za avionom „Malejža erlajnsa“ na letu MH370, izjavio je danas ministar saobraćaja Entoni Loke, u trenutku kada se približava 10. godišnjica njegovog nestanka u jednoj od najvećih svjetskih misterija vazduhoplovstva.

Loke je rekao da je američka firma za istraživanje morskog dna Ošen infiniti pozvana na razgovore o najnovijem prijedlogu pretrage nakon dva prethodna neuspjela pokušaja.

„Malezijska vlada je posvećena potrazi (MH370) i potraga mora da se nastavi“, rekao je Loke na događaju upriličenom povodom sjećanja na nestanak aviona, preneo je Rojters.

 Boing 777 sa 227 putnika i 12 članova posade na letu MH370, nestao je na putu od Kuala Lumpura do Pekinga 8. marta 2014. godine.

Malezijski istražitelji prvobitno nisu isključili mogućnost da je letjelica namjerno skrenuta sa kursa, a krhotine, za neke je potvrđeno, a za neke se vjeruje da su iz aviona, pojavile su se duž obale Afrike i na ostrvima u Indijskom okeanu.

Malezija je angažovala Ošen infiniti 2018. da pretraži južni deo Indijskog okeana, nudeći da plati do 70 miliona dolara ako avion bude pronađen.

Malezija, Kina i Australija ranije su okončale neuspješnu dvogodišnju podvodnu potragu koja je koštala 130,46 miliona dolara u januaru 2017. godine.

U avionu je bilo više od 150 kineskih putnika, a rođaci su tražili odštetu od „Malejža erlajnsa“, Boinga, proizvođača motora za avione Rols Rojsa i osiguravajuće grupe Alijanc, između ostalih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana