Lisabon: Najmanje jedna osoba izgubila život u poplavama

Srna
Foto: Printskrin

LISABON- Portugalska Meteorološka agencija "IPMA" proglasila je crveno upozorenje za Lisabon i zatražila od stanovništva da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća nakon što je jaka kiše izazvala bujičnu poplavu u kojoj je poginula najmanje jedna osoba.

IPMA je proglasila crveno upozorenje za Lisabon, obližnji Santarem i region Algarve na jugu Portugalije zbog intenzivnih padavina i jakih udara vjetra. Isti vremenski uslovi najavljeni su i za danas.

Civilna zaštita u Lisabonu prijavila je više stotina incidenata od poplavljenih ulica, željezničkih stanica, pozorišta i bolnice, poplavljeno je nekoliko zgrada, a automobili su plutali ulicama. Vlasti su zatvorile puteve i tunele.

Zvaničnik Civilne zaštite Andre Fernandeš rekao je da je jedna žena poginula u poplavljenom podrumu u mjestu Algeš dok je njen suprug spasen.

"Apelujemo na ljude da ne napuštaju kuće tokom jakih padavina", izjavio je Fernandeš koji je apelovao na one koji žive u nižim predjelima da potraže utočište na bezbjednijim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana