Lavrov: Čudno je što Moskva nije optužena za uplitanje u Boliviji

Srna
Lavrov: Čudno je što Moskva nije optužena za uplitanje u Boliviji

MOSKVA - Čudno je što Moskva još nije optužena da se nalazi iza dešavanja u vezi sa političkom krizom u Boliviji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da je Rusija navikla na glasine o navodnoj umiješanosti u sve što se dešava u svijetu, počevši od trovanja bivšeg ruskog agenta u Solsberiju, preko "Bregzita" do krize u Kataloniji.

"Nedavno smo pomenuti kao neko ko se miješao u situaciju u Čileu. Zbog toga je otkazan samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje /APEK/. Pitam se zašto nismo pomenuti u vezi sa razvojem događaja u Iraku, Libanu i sada u Boliviji", istakao je Lavrov.

Lavrov je podsjetio da Rusija "nekim čudom" nije optužena za državni udar u Boliviji, te da se čini da se nešto dešava u glavi onih koji obično stvaraju geopolitičku sliku, javio je TASS.

U Boliviji su 20. oktobra održani predsjednički izbori na kojima je pobijedio dotadašnji predsjednik države Evo Morales, ali njegovu pobjedu nije priznao glavni rival i bivši predsjednik Karlos Meza.

Nakon objavljivanja rezultata izbora u Boliviji su počeli protesti i štrajkovi, a Morales je proglasio vanredno stanje i optužio opoziciju da planira državni udar.

Morales je 10. novembra podnio ostavku, nakon zahtjeva vojske, opozicije i sindikata radnika.

On je otputovao za Meksiko, gdje je prihvatio ponudu za politički azil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana