Kličko se obratio Albancima: "Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo i mi od Rusije"

GS
Foto: Tanjug

KIJEV- Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko u Davosu je, u razgovoru za švajcarski list " Le Kanton 27", zahvalio Albancima i tzv. Kosovu na vojnoj podršci.

Kličko je zahvalio i na solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

"Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", rekao je Kličko za švajcarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svjetski šampion u boksu zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći, prenosi B92.

"Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije", rekao je Kličko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana