Kapitol zatvoren zbog spoljne prijetnje, u toku evakuacija VIDEO

Srna
Kapitol zatvoren zbog spoljne prijetnje, u toku evakuacija VIDEO

VAŠINGTON - Kompleks američkog Kapitola zatvoren je danas u Vašingtonu i trenutno niko ne može da izađe i uđe zbog spoljne bezbjednosne prijetnje, izjavili su očevici.

Lica koja su se zatekla u sjedištu američkog Kongresa primorana su da nađu sklonište.

''NBC News'' javlja da je ljudima koji se nalaze u blizini poslata poruka da se "drže podalje od vanjskih prozora" odnosno da "potraže zaklon" ako se nalaze izvane zgrade Kapitola.

''Indenpendent'' navodi da su ljudi koji su učestvovali u pripremama za inauguraciju Džoa Bajdena evakuisani, a informacija o "sigurnosnoj prijetnji" objavljena je putem interkoma.

Zatvaranje je proglašeno samo dva dana prije inauguracije izabranog predsjednika Džozefa Bajdena i poslije upada pristalica predsjednika Donalda Trampa u Kongres 6. januara.

Neki od njih prizivali su smrt potpredsjednika Majkla Pensa jer je predsjedavao procesom sertifikacije Bajdenove izborne pobjede.

Prema izvještavanju nekih medija do požara je došlo u obližnjem centru za bekućnike i da je u brzo ugašen. 

Društvenim mrežama šire se snimke na kojima se vidi gust oblak dima iza zgrade Kapitola.

 

BREAKING: Smoke rising behind Capitol building. Inauguration rehearsal appears to be evacuating. Emergency announcement playing at Capitol grounds. pic.twitter.com/86J9S8CsMY

— Jackson Proskow (@JProskowGlobal) January 18, 2021

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana