Jerevan: Vojska Azerbejdžana gađala dio jermenske teritorije

Srna
Jerevan: Vojska Azerbejdžana gađala dio jermenske teritorije

JEREVAN - Oružane snage Azerbejdžana gađale su vojnu jedinicu u jermenskom gradu Vardenis, izjavila je portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan i najavila "oštar odgovor".

"Oružane snage Azerbejdžana pucale su na vojnu jedinicu u Vardenisu, a takođe primjenile avijaciju protiv ovih položaja", napisala je Stepanjanova na Fejsbuku.

Ona je navela da su toj operaciji prethodile, kako je navela, "dezinformacije azerbejdžanskog Ministarstva odbrane da su, navodno, Oružane snage Jermenije iz rejona Vardenis granatirale rejon Daškasan u Azerbejdžanu".

"Očekujte oštar odgovor", istakla je Stepanjanova, prenosi Sputnjik. Portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da Oružane snage Azerbejdžana tokom napada na jermenski Vardenis nisu gađale samo vojne jedinice, nego i civile.

"Azerbejdžanske bespilotne letjelice i avijacija gađale su civilno stanovništvo u Vardenisu, objavili smo video zapaljenog autobusa. Takođe su gađali odbrambene položaje. Srećom, nema žrtava", rekao je Ovanisjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana