Izraelski mediji: Netanijahu uskoro objavljuje da odustaje od zakona o sudstvu

Tanjug
Izraelski mediji: Netanijahu uskoro objavljuje da odustaje od zakona o sudstvu

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu spreman je da zaustavi sporni zakon o reformi pravosuđa, rekao je danas neimenovani zvaničnik iz partije Likud, dan nakon što je smijenjen ministar odbrane Joav Galant, jer je kritikovao sporni zakon.

Izraelski “Kanal 12” objavio je da će Netanijahu danas prije podne saopštiti da će odustati od zakona o reformi pravosuđa, prenio je Rojters.

Predsjednik Izraela Isak Hercog pozvao je jutros vladajuću koaliciju da smjesta odustane od zakona o sudskoj reformi, nakon velikih protesta u toj zemlji, prenio je “Džeruzalem post”.

“Tajms of Izrael” je najavio da će se danas sastati vojni lideri kako bi razgovarali o razvoju događaja, nakon što je Netanijahu smijenio ministra odbrane. Galant je smijenjen dan nakon što je pozvao vladu da zaustavi reformu sudstva, navodeći kao razlog sve veći razdor u narodu i prijetnju nacionalnoj bezbjednosti.

Više desetina hiljada Izraelaca izašlo je u nedjelju na ulice gradova širom zemlje u znak protesta zbog odluke Netanijahua da smijeni Galanta, koji je pozvao vladu da zaustavi donošenje spornog zakona o reformi pravosuđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana